Лаборатория


ХЕМАТОЛОГИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИ
Я

В нашия кабинет разполагаме с апарат за пълна кръвна картина. Резултатите стават готови за броени минути, което допринася за бързата преценка на общото състоянието на пациента. Веднага става ясно дали има развитие на инфекция, наличие на анемия, кръвоизлив, нарушение в кръвосъсирването, спад на имунната система и др.


БИОХИМИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Автоматичен Биохимичен анализатор

Имаме наличен и автоматичен биохимичен анализатор, с помощта на който се измерват показатели, даващи информация за функционирането на вътрешните органи (бъбреци, черен дроб и т.н). Резултатът излиза за 10мин, което ни дава възможност по време на посещението да диагностицираме редица заболявания, а също така и за проследяване състоянието на животните.

ИМУНОЛОГИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Кабинетът разполага с апарат за изследване на множество показатели:

 - хормони( T4, TSH, Cortisol, Progesterone),  По този начин можем да поставим точна диагноза на заболявания, свързани с недостига (Хипотироидизъм, Хипоадренокортицизъм и др.) или излишъка (Хипертироидизъм, Хиперадренокртицизъм-Къшинг синдром и др.) на посочените хормони и да следим състоянието на Вашите любимци по време на лечението.

 - панкреатични ензими за куче/котка(cPL,fPL) - позволяват бързо да се докаже/отхвърли възпаление на панкреаса при животни с болки в корема и повръщане.

 - маркери за възпаление (cCRP, fSAA) - диагностика на възпаления от различен характер

- маркери за сърдечната функция(cNT- proBNP, fNT-proBNP) - позволяват ранна диагностика на сърдечни заболявания, преди да има видими симптоми. Препоръчва се да се изследват при възрастни животни.

 
ИЗСЛЕДВАНИЯ НА УРИНА

Уринният анализатор ни позволява бързо и точно изследване на множество показатели на урината - левкоцити, глюкоза, кетони, протеини, специфично тегло, кръв, pH и др. С тяхна помощ може да се насочим към конкретно заболяване и заедно с кръвните изследвания да направим точната диагноза, както и да следим състоянието на пикочната система (бъбреци, пикочен мехур) при различни заболявания.

МИКРОСКОПСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ
микроскоп

Микроскопските изследвания са един от методите за поставяне на диагноза при животните. Под микроскоп се проверява за наличието на вътрешни и външни паразити, изследват се кожни натривки, секрети от уши, урина, фекалии и др.

БЪРЗИ ТЕСТОВЕ
бързи тестове

Разполагаме с широка гама от бързи тестове, с помощта на които можем да проверим за наличието на редица заболявания. Тези тестове са много полезни, защото резултатът става готов в рамките на минути и при необходимост може да се реагира своевременно. Използват се основно за диагностицирането на паразитни и инфекциозни заболявания.

laboklin

Работим тясно сътрудничество с немската ветеринарна лаборатория LABOKLIN, където изпращаме пробите, които не можем да изследваме в нашата лаборатория.