Профилактика

ВЪНШНО ОБЕЗПАРАЗИТЯВАНЕ

%d0%ba%d1%8a%d1%80%d0%bb%d0%b5%d0%b6%d0%b8Третирането на домашните любимци с противопаразитни препарати трябва да бъде редовно и целогодишно. По този начин предпазвате както тяхното здраве, така и Вашето, защото човек също може да се зарази с много от болестите, пренасяни от паразитите.

Ние препоръчваме животните да бъдат обезпаразитявани ежемесечно през топлите месеци и на два месеца през студените.

 

ВЪТРЕШНО ОБЕЗПАРАЗИТЯВАНЕ

%d0%b3%d0%bb%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8

Делят се на две групи - глисти и тении. Те най-често се забелязват, когато бъдат изхвърлени с фекалиите на кучето/котката . Тези паразити също са опасни и за човека, защото могат да паразитират и в човешкото тяло. Такъв пример е кучешката тения.

Вече съществуват голям брой препарати на достъпна цена, които ефективно предпазват кучетата и котките от заразяване.

Препоръчително е редовно да се дава таблетка против вътрешни паразити през 2 месеца.

 

ВАКСИНАЦИЯ

%d0%b2%d0%b0%d0%ba%d1%81%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f

На всяко животно се извършва ваксинална схема в зависимост от неговото здравословно състояние и възраст.

Нормално ваксинацията при кученцата започва между 42-45 дневна възраст, като се поставят 3 ваксини през различен интервал от време. След тях всяка година се поставя годишната ваксина, включваща шест вирусни заболявания.

Ваксинацията при малките котета започва на двумесечна възраст. Поставят се две ваксини през интервал от един месец и след това се реваксинират всяка година.

Зайчетата също подлежат на ваксинация. Трябват да са над 10 седмична възраст, за да се постави първата ваксина. След това се повтаря всяка година.

Във ветеринарен кабинет "Декавет" се предлага богат избор от препарати против външни и вътрешни паразити, спрямо нуждите на Вашия домашен любимец.