Случаят на Рижко

Този малък Рижко е нашата гордост в последните месеци.

Той беше намерен в тежко състояние- травма на главата със съмнение за загуба на зрението, пукнат таз, много голяма отворена рана на колянна става, некротизирал край на опашката и още много рани по тялото. След няколко дни на интензивна терапия за намаляне на отока в главата в денонощна клиника котето се стабилизира. След това преминахме на медикамнетозна терапия и зренеито се възвърна постепенно.

Заради малкия му грамаж, и големият риск от анестезията се наложи да изчакаме с шиенето на голямата рана на крака и с ампутацията на част от опашката.

Близо 2 седмици правехме ежедневни превръзки и започнахме Лазерна терапия на раната. Имаше леко свиване на отвора. Заради зоната, в която беше раната и постоянното движение на ставата се наложи двуетапно зашиване на засегнатия участък през около 2 седмици. През цялото това време правехме ежедневни Лазерни терапии и локално третирахме раната.

Благодарение на упоритостта и търпението на временната стопанка, както и на този мъник след около месец и половина раната зарастна.

В началото

Раната преди първото зашиване

Раната след зашиването

10 дни след зашиването

След махане на конците остана този малък участък, който се затвори сам до 2-3дни.

 

Не са разрешени коментари