Касичка за бездомни

Идеята! - тя не е наша, но много ни допадна и решихме и ние да я реализираме. В кабинета има поставена касичка и целта е стотинките, които понякога не си взимате след пазаруване при нас, да се събират и с тези пари да помагаме на бездомни животни. Разбира се може да оставяте не само стотинки, а и банкноти 🙂 .

Какво ще правим със събраните средства?

  • ще помагаме на пострадали бездомни животни. Често водят при нас намерени на улицата кучета и котки, които се нуждаят от медицинска помощ. Нашият труд ще е безвъзмезден, но все пак за медикаментите са необходими средства.
  • ще кастрираме бездомни животни - всички знаем, че това е наболел проблем и че въпреки усилията на общината той продължава да съществува. Според нас в огромен проблем се превръща популацията на котки в София, на което в момента като че ли никой не обръща внимание. Котките също са преносители на доста болести, а в момента се размножават некотролируемо. Всяка една кастрация е важна, защото една котка ражда около 3 пъти в годината средно по 5-6 котета, което означава 15 нови бездомни животни на улицата! Те са много по-трудни за залавяне, за да бъдат кастрирани. Обикновено около блоковете има по някой човек, който се грижи за няколко бездомни котки. Идеята е тези хора да заловят животните и да ги доведат, за да ги кастрираме. След операцията животното ще остане при нас докато се възстанови, след което да бъде върнато на мястото, където живее.  Нашият труд ще е безвъзмезден, идеята е с парите от касичката да се покриват медицинските консумативи.

Как ще се организира всичко това?

Ако се грижите за бездомни животни, които са над 6-7 месечна възраст и не са кастрирани можете да се свържете с нас (тел. 098 890 6280, info@dekavet.com, или на  ФБ страницата ни) и да оставите Ваши координати. Ние ще Ви запишем в списъка и в момента, в който има събрани достатъчно средства ние ще се свържем с Вас, за да уточним дата и час, в които да доведете животното, за да бъде кастрирано.

СПИСЪК НА БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ, НА КОИТО КАСИЧКАТА Е ПОМОГНАЛА

НомерИме на животнотоВид на животнотоПолИзвършено
1Принцесатакоткаженски Лечение
2ДивачетокоткаЛечение
3КитикоткаженскиЛечение, Кастрация