Бездомното коте Кити

Това е Кити. Тя е на около 8 месеца и вече е раждала. Доведена от загрижена жена след като забелязала, че е твърде слаба и не иска да се храни.

При прегледа се установи, че е с хиперплазия на млечните жлези (твърди, много увеличени и горещи млечни жлези), вследствие на задържано мляко. Бебета и са починали и това е довело до тежкото възпаление.

Кити беше с тегло 2,3 кг и имаше много бълхи. Обезпаразитихме я веднага с препарат за външни паразити и започнахме нейното лечение.

След двуседмично инжектиране на антибиотици и хормонални препарати, маститът беше излекуван, а след това Кити беше и кастрирана. Възстанови се бързо от операцията и наддаде малко, сега е 2.7 кг.

Остава да се поставят ваксините и е готова за осиновяване.

Кити е с хигиенни навици, добра, игрива и любвеобилна. Ако някой проявява интерес за осиновяване може да се свърже с нас.

Лечението беше поето от всички Вас, които дарявате средства в нашата „Касичка за бездомни“, а недостигащите средства бяха дадени от нейната спасителка.

Благодарим Ви!

мастит котка

Първи ден при нас. Тук се виждат уголемените млечни папили.

котка масит

Увеличени кръвоносни съдове на млечна жлеза.

котка възпаление

Седмица след началото на лечението жлезите са спаднали и кръвоносните съдове вече не се виждат.

кастрация котка

Малко разходка 2 дена след кастрацията. Вместо яката си има дрешка, с която се чувства много по-спокойна и не си ближе раната.

коте

Добре съм вече. Махайте ми този абокат :).

 

 

Не са разрешени коментари